Vähiin käy ennen kuin loppuu

Näin on tultu siihen tilanteeseen jolloin Flagstaffin leirin loppu alkaa häämöttämään. Paluu kohti Suomea alkaa huomenna tiistaina. Perillä Joensuussa olisi tarkoitus olla keskiviikon ja torstain välisenä yönä, joten matkustettavaa tulee jälleen riittämään. Loppuleiri on jatkunut toivotunlaisena, eli juoksemaan olen päässyt lähes suunnitellusti.

Leirin toiseksi viimeinen kokonainen viikko meni keventelyn merkeissä, mikä olikin ihan paikallaan. Meno olikin viimeisellä leiriviikolla jo melko mukavanoloista, ja tuntuukin, että harjoituksellisessa mielessä leiri loppuu ikään kuin kesken. Tosin henkisesti mieli tekee jo takaisin Suomeen ja korkean paikan suurimmat hyödytkin on jo saatu, joten kokonaisuuden kannalta paluu on ehdottomasti parempi vaihtoehto.

327Viimeisen viikon ohjelmassa oli 6x500m:n mäet, 10km TV-kova sekä 3x2km+2x1km vedot radalla. Etenkin meininki radalla oli ihan lupauksia-antavaa. Määrällisesti viikko lienee ollut paras sitten viime kevään, 160km. Joten melko harvinaista herkkua ovat tällaiset harjoitusviikot olleet viime aikoina. Pitää siis nyt osata taas nauttia tästä, että pääsee ehjänä ja hyvällä tasolla treenailemaan. Ei tällainen pelossa eläminen ole kovinkaan optimaalinen tilanne, mutta kaikkien näiden kokemusten jälkeen ei uskalla kovinkaan suuria odotuksia tulevaan luoda.

Suomessa olisi suunnitelmissa juosta ennen SM-maastoja muutama kisa maantiellä. Ainakin näillä näkymin maastoissa olisi tarkoitus startata pidemmälle, eli 12km matkalle. Sitä edeltävät kisat ovat vielä hieman auki, mutta varmaankin ensimmäinen kisa tulee vastaan 1-2 viikon sisällä. Yksi hyvä vaihtoehto on perinteinen Malmijuoksu pääsiäismaanantaina. Tämän kisan juokseminen edellyttää, että kroppa on palautunut hyvin matkustamisen ja aikaeron rasituksista. SM-maantie ei tosiaan kuulu vielä tänä(kään) vuonna allekirjoittaneen ohjelmaan, mutta eiköhän tulevina vuosina sinnekin tule eksyttyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.