Vaasa-Jyväskylä-Baerum

Posted

Kiirettä on pidellyt sitten viime kirjoitusten. Maanantaina 26. tammikuuta kotiuduin onnistuneelta Etelä-Afrikan leiriltä. Kotona Oulussa kerkesin viettämään reilun viikon, jonka jälkeen oli jo otettava suunnaksi Vaasa. Siellä oli odottamassa Botnia Games ja 3000m:iä Mustasaaren 400m:n radalla. Kilpailu oli myös katsastus Norjassa pidettävää hallimaaottelua varten.

Vaasan saldona oli oma paras kolmosen tulos ulko- ja sisäradat huomioon ottaen, 8.13,73. Sijoittuminen toiseksi parhaaksi suomalaiseksi Marttisen Rikun takana toi myös paikan Norjaan. Kolmosen ennätys oli lyhyestä harjoituskaudesta huolimatta varsin odotettu, sillä viimekesäinen Kuortaneella syntynyt tulos (8.24) oli aika paljon alakanttiin suhteessa muihin ennätyksiini. Kisaan lähdimme ajatuksissa 8.10-15 aikataulu, jota jänis Anders Lindahl lähti vetämään. Ensimmäinen kilometri tultiin noin 2.45:een. Siinä vaiheessa juoksu tuntui äärettömän helpolta. Toinen tonni kuitenkin hieman notkahti tuosta ja kakkosen väliaika oli noin 5.34. Viimeiselle kilometrille lähdettäessä Riku ja Ruotsin Rohlen pääsivät minulta vähän karkaamaan, mutta sain siitä huolimatta kiihdytettyä vauhtiani maalia kohden ilman pahaa hyytymistä. Botnia Gamesien 3000m oli jälleen kerran kansallisesti hyvätasoinen ja mukavia onnistumisia nähtiin usealta menijältä, hatunnosto etenkin Heikkilän Villelle!

Pari päivää Vaasan jälkeen ”etelän kiertue” jatkui Jyväskylä Indoor Gamesien tonnivitosella. Tästä kisasta ei jäänyt sitten paljoa jälkipolville kerrottavaa, sillä hyydyin aikaan 3.56,19. Aika on halliennätys, mutta ei se paljoa mieltä lämmittänyt. Ilmeisesti en ollut aivan Vaasan juoksusta ehtinyt palautua, ja muutenkin taisi olla mono huonolla syönnillä. Muutapa kisasta ei ole sanottavaa.

Tämän viikon alussa ehdin hieman myös harjoitellakin ennen viikonlopun Norjan reissua, jossa oli tarkoitus ruuvata Vaasan aikaa paremmille lukemille. Tapahtuman estradina toimi Oslon läheisyydessä sijainnut Baerumin uudenkarhea yleisurheiluhalli. 200 metrin Mondo-pinnoitteinen rata suorastaan houkutteli juoksemaan kovaa. Kilpailusta oli odotettavissa tasainen, sillä suurin osa porukasta oli lähdössä kisaan mukaan n. 8.10:n tilastoajoilla. Startissa meillä oli myös jäniksinä kaksi norjan-eritrealaista(?), jotka ennakkovaroitteluiden mukaisesti pitivät melko epätasaista vauhtia. Otin paikkani porukan peräjoukoista, missä vauhdin nykiminen tuntui myös melko selvästi.

Pysyin kärkiryhmässä mukana 1600m, jonka jälkeen aloin hieman joukosta putoamaan. Eroa seuraavana olevaan juoksijaan eli Rikuun, alkoi pikku hiljaa tulla metri metriltä lisää. Väliajat 2.44-5.31 enteilivät mahdollisuutta mennä alle Vaasan ajan, mutta viimeisellä kilometrillä en saanut hommaa toimimaan haluamallani tavalla. Viimeisellä kierroksella sain kuitattua hyytynen ruotsalaisen, mutta se oli siinä vaiheessa melko laiha lohtu. Maalissa loppuaikani oli 8.17,73, mikä on reilusti paras aikani lyhyellä radalla.

Ilmeisestikin tässä on nyt nähty se taso, johon näillä hätäisillä parin kuukauden treeneillä on keretty. Tilanne on kaikesta huolimatta varsin mainio ajatellen ensi kesää. Olen päässyt jo lähelle viime kesän tasoani, ja jos saan kevään harjoitella hyvin, voi kesällä odottaa tapahtuvan mukavia asioita. Nyt mennään nöyrästi päivä ja harjoitus kerrallaan eteenpäin, ja tehdään asiat niin hyvin kuin vaan mahdollista. Usko siihen, että tämä kausi tulee olemaan menestys, on vahva.

Ensi viikolla onkin vuorossa SM-hallit Tampereella. Baerumin kisojen jälkeen fiilis oli lähinnä se, että olisi mukava päästä kunnolla taas perusharjoittelun pariin. Tuo tunne on nyt nopeasti pääkopasta hävitetty ja viikonloppuna marssitaan lähtöviivalle mitalinkiilto silmissä.  SM-hallien jälkeen on tulossa myös yksi toinenkin projekti, mutta siitä lisää myöhemmin.

 

3 thoughts on “Vaasa-Jyväskylä-Baerum

  1. Tsemppiä treenaukseen! Limingassa seurataan suurella mielenkiinnolla kehittymistäsi. Nähtäväksi jää saadaanko Arttu Vattulaisesta seuraava suomalainen 29 min alittaja 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.