Telakalla.com – siellä se Arttu on

Ollaanko sitä nyt sitä sitten Helsingin, vai kenties Turun telakalla, mutta se paikka on tullut nyt vähän turhankin tutuksi näin loppuvuodesta. Siis suomeksi sanottuna paikat on taas hajalla.

Eli reilu pari viikkoa kerkesin  tuossa suht kivasti jo treenailla, kunnes pari päivää viimeisen blogi-päivityksen jälkeen vasen jalkaterä/-pohja sanoi sopimuksensa irti. Kävin vielä normaalisti juoksemassa 10km aamulenkin, mutta yliopistolle lähtiessä alkoi yhtäkkiä tuntua kipua antaessani painoa vasemmalle jalalle. Luulin, että kipu olisi vain jotain ohi menevää, kun muistaakseni joskus aiemminkin on jalkaa suht samalla tavalla kivistänyt. Päätinpä siis lähteä tekemään suunniteltua rataharjoitusta Areenalle (4x500m+10x200m). Jo verkatessa alkoivat kivut olla sitä luokkaa, että ei olisi ollut ehkä syytä lähteä edes kokeilemaan vetoja, mutta niinpä sitä tuli vain lähdettyä yrittämään. Hommassahan kävi sitten niin, että kerkesin vetäistä viissataset, mutta sen jälkeen oli homma laitettava kesken, jotta säästyisi lisävahingoilta.

Toiveena oli, että jalassa olisi ollut jonkin asteinen kramppi tai pieni tulehdustila, joka lähtisi muutaman päivän huilailuilla. Näin ei sitten käynyt, joten olikin aika taas lähteä käymään lääkärissä. Sieltä tuli lähete magneettikuviin, jotka kaiken lisäksi osattiin  ensimmäisellä kertaa jollain tavalla ryssiä, ja jouduinkin käymään vielä toiseen kertaan kuvattavana.

Tänään perjantaina lääkäri soitteli, ja kertoi, että jalassa ei ole onneksi rasitusmurtumaa, jota kerkesin vähän jo pahimmissa ennustuksissa pelätä. Jalasta löytyi rasitusosteopatiaa, eli rasitusmurtuman esiastetta. Tämä voisi hyvällä tuurilla tarkoittaa sitä, että jossain vaiheessa ensi viikoa voisi päästä taas juoksun makuun, jos kaikki kivut ovat jalasta hävinneet. Olisi tosiaan ihan mukava jo vähän aloitella juoksuharjoituksia täällä koti-Suomen puolella, ennen kuin 26. päivä matka käy Portugalin Monte Gordoon vajaan kuuden viikon harjoitusleirille. Leiri on kestoltaan sen verran pitkä, että siellä ei tarvitse heti alkaa paukuttamaan hirveillä tehoilla heti alusta asti, vaan voi muutaman viikon tehdä ihan kunnon perustreeniä ja totutella taas juoksemiseen.

Tuossa menneellä viikolla oli juttua meikäläisestä paikallisessa ilmaisjakelulehdessä: linkki jutun web-versioon

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.