Suomessa jälleen

Suomen kamaralla on hieman alle pari viikkoa oleiltu ja jotain on tässä välissä saatu jo aikaiseksikin. Matkustelut takaisinpäin menivät oikein mukavasti, eikä mitään ongelmia ilmaantunut sen suhteen. Aikaeroon sopeutumisessa meni tännepäin hieman pidempään kuin Amerikkaan mentäessä, mutta sekin prosessi meni paria huonompaa päivää lukuun ottamatta melko vaivattomasti. Paluuviikko oli harjoituksellisesti aikalailla kevyttä, mutta pääsiäismaanantain Malmijuoksu aloitti hieman kovemman parin viikon rypistyksen ennen IMG_5321SM-maastoja.

Pääsiäismaanantaina oli vuorossa Malmijuoksu, ja matkana n. 12km. Keli oli kelvollinen, reilu 10 astetta ja pientä tuulta. Olotila ennen juoksua oli melko hyvä, eikä matkustelut ja aikaerorasitukset hirveästi tuntuneet painavan siinä vaiheessa. Kisan juoni tuli olemaan se, että saisin taittaa matkaa yksikseni. Näinhän lopulta siinä kävikin ja marginaalia seuraavaan tuli kolmisen minuuttia.

Juoksu ei kisassa tuntunutkaan sitten enää miltään erikoiselta. Ensimmäinen n. 4km kierros tuli vielä suhteellisen mukavasti, mutta sen jälkeen vauhti tasaantui selkeästi. Loppumatka tuntui lähinnä siltä, että olisin ollut tekemässä vauhtikestävyysharjoitusta. Maalissa olo oli varsin hyvävoimainen, sillä suurin puristus jäi tekemättä. Varmaan suurin syy tähän oli, että ei tarvinnut vääntää sijoituksista tällä kertaa. Ehkä paras irtiottokykykin on vielä hieman kateissa, sillä sen tyyppiset harjoitukset ovat olleet toistaiseksi vähissä.

Aika 38.34 jäi muutaman sekunnin vuoden 2011 ajasta, jolloin tosin oli kunnon kilpailua kisan voitosta. Itse olisin toivonut hieman kovempaa aikaa, mutta yksin juostuna tuo oli nyt kohtuullinen suoritus. Kisakausi on nyt kuitenkin avattu ja vielä suhteellisen ehjänäkin ollaan. Ainakin viime kevättä ollaan huomattavasti edellä, sillä tässä vaiheessa lähinnä pyöriteltiin vielä sormia selkä murtuneena. Mahdollisuudet päästä juoksemaan SM-maastoissa usean vuoden tauon jälkeen paranee päivä päivältä, ja huomaakin, että pientä kihelmöintiä silläkin saralla alkaa jo itsellä olemaan!

Kisan jälkeinen viikko meni harjoitusten puolesta mukavasti, ja tarkoituksena olisi vielä ensi viikko harjoitella kovempaa ennen kevennystä kohti maastoja. Sunnuntaina on näillä näkymin suunnitelmissa käydä myös kipaisemassa Kalliojärvijuoksu Valtimolla.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.