SM-maastot

IMG_7208
Kuva: Lempäälän Kisa

SM-maastot saatiin viikonloppuna juostua Lempäälässä. Itselläni kisoissa oli ohjelmassa miesten pitkä matka, eli 12km. Tosiaan starttasin ensimmäistä kertaa kyseisissä kisoissa yleisessä sarjassa ja tuloksena olikin samantien ensimmäinen aikuisten henkilökohtainen SM-mitali, pronssi! Henkilökohtaisen mitalin lisäksi oli kotiintuomisena joukkuekilpailun kultamitali yhdessä Pajusen Jeren (4.) ja Pennasen Oskarin (9.) kanssa. Ennen näitä kisoja paras saavutus näissä ”isojen poikien” karkeloissa oli vuoden 2011 Kalevan Kisojen kympin 6. sija, eikä sen jälkeen ole juurikaan päästy viivalle asti tämän tason kisoissa.

Ensimmäistä kertaa juostuna 12km maastossa tuntui melko pitkältä reissulta. Kisassa  kierrettiin kuusi kertaa kahden kilometrin pituinen lenkki. Pakko myöntää, että parin ensimmäisen kierroksen jälkeen iski jo hieman epätoivoinen tunne, että loppuukohan matka ikinä…Asiaa ei helpottanut myöskään Hakkarin kumpuileva ja suhteellisen mutkainen rata, joka ei ollut ollenkaan helpoimmasta päästä. Reitti oli kuitenkin hyvin juostava ja siinä ei ollut omasta puolesta ainakaan mitään valitettavaa.

Kisan käsikirjoitus oli suhteellisen selvä heti alusta lähtien; Lewis Korir lähti pitämään omaa vauhtiaan ja kahdeksan juoksijan kakkosjoukko tulisi ratkomaan kahden muun mitalin kohtalot. Lähdin juoksemaan kakkosporukan kärkijoukoissa, sillä juoksu tuntui kulkevan sen verran hyvin etten nähnyt syytä jäädä perällekään kyttäilemään. Etenkin alamäissä juoksu rullasi kisassa hyvin, ja pystyin niissä ottamaan porukkaa kiinni. Seuratoveri  Jere huolehti pääasiallisesti meidän vauhdinpidosta matkan aikana. Porukka pysyi kuitenkin melko mukavasti kasassa pitkän matkaa, kunnes toiseksi viimeisellä kierroksella jengiä alkoi pikku hiljaa pudota kyydistä. Lopullisesti joukko hajosi kun Utriaisen Jussi teki pienen nykäisyn, johon minä, Jere tai Willy ei myöskään pystytty vastaamaan. Jäimme näin ratkomaan pronssin kohtalon kolmistaan.

Viimeisellä kierroksella Jere yritti hieman vielä kiristää vauhtia, mutta pystyin nipin ja napin roikkumaan kuitenkin mukana. Willy alkoi tässä vaiheessa jo hieman jäämään meistä. Ratkaisu pronssista venyi lopulta viimeiseen pieneen nyppylään kolmisensataa metriä ennen maalia, jossa iskin kirivaihteen päälle ja Jere jäikin siinä sitten ratkaisevasti. Loppu tulikin melko reippaasti ja lyhyellä loppusuoralla pystyi jo tuulettelemaan ensimmäistä aikuisten SM-mitalia. Maalissa eroa Lewisiin oli 40 sekuntia ja Jussiin 7 sekuntia.

Jatkosuunnitelmat ovat nyt aikalailla levällään. Jaloissa on kisan jäljiltä hieman kolotuksia, joten niidenkin tilannetta pitää tässä tarkkailla. Alkuperäinen suunnitelma oli juosta Oslossa ensi viikolla PM-kympillä, mutta sen tilanne on vielä hieman auki. Pieni harjoittelujaksokaan ei olisi tähän väliin vielä ollenkaan pahitteeksi, mutta kilpailuihinkin mieli kyllä tekisi. Lähipäivät tulevat  kuitenkin kertomaan paljon tulevien viikkojen ohjelmasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.