Seitsemän viikkoa

Posted

Seitsemän viikkoa on siis kulunut meikäläisen akillesjänteen puhdistusleikkauksesta. Tilanne on sen verran positiivinen, että reilu pari viikkoa sitten, eli päivää vajaa 5 viikkoa leikkauksen jälkeen tuli otettua ensimmäiset juoksuaskeleet 5x1min/2min kävelyä -”harjoituksen” muodossa. Minkäänlaisia kipuja ei koivessa ollut juostessa, mutta toki jalka oli alkuun aika jäykkä ja se tuntui samalla hieman oudolle. Jalan liikkuvuus ja elastisuus ovat kuitenkin parantunut koko ajan tämän jälkeen, ja nyt alkaa tuntua aika lähelle normaalilta. Siihen on tietysti auttanut ahkera venyttely, ja lähes joka päivä jalkaan annettu sähkö sekä ultra. Lähinää ainoina tuntemuksina on tällä hetkellä enää pieni arkuus jalassa aamuisin heräämisen jälkeen, sekä lenkin ensimmäisillä minuuteilla.  Saa nyt tietysti nähdä miten jalka reagoi siihen, että lenkkejä alkaa tulemaan päivittäin ja jossain vaiheessa myös  siirrytään pariin treeniin päivässä.

Nyt on siis yhteensä 6 lenkkiä takana, ja tänään tuli juostua toistaiseksi pisin lenkki, joka oli pituudeltaan 8km. Sen voi sanoa, että kunto on todella pohjamudissa, ja lenkillä saa käydä ahkeraan, jos meinaa päästä kuntoon vielä loppukesäksi. Syksyksihän tästä toki pääsee jo ihan hyväänkin iskuun, jos vain kaikki menee hyvin ilman ongelmia. Tosiaan jos sykkeet hakkaa 155:ttä 5min/km-vauhdissa, ja juoksu on kaukana helposta rullailusta, niin silloin ei hirveästi kyllä naurata ja nautinto on juoksusta kaukana. Eikä tämä tietysti mikään ihme ole, sillä viimeisestä ehjästä juoksurupeamasta alkaa olla jo yli puoli vuotta. Toki välissä on ollut muutamia viikon-kahden harjoittelujaksoja, mutta muuten tässä ollaankin oltu juoksematta.

Korvaavaa harjoittelua on yhä tullut tosiaan tehtyä ja tulee tehtyä vielä jatkossakin, sillä joka päivä ei vielä uskalla juosten harjoitella, ja varsinkin kovat treenit on tarkoitus osittain tehdä cross trainerilla. Kuitenkin perjantaina olisi tarkoitus jo vähän kokeilla ”kovempaa” juoksua. Ainakaan sykkeiden nostamiseen ei kummaisia vauhteja tällä kunnolla tarvitse. Määrällisesti tällä viikolla tulee yhteensä n. 35Km, ja viikon huipentaa 10km ”pitkä” lenkki.

Mielenkiintoiset karkelot on myös viikonloppuna tulossa Pudasjärvellä SM-maastojen merkeissä, ja jälleen kerran tulee olemaan tiukkaa katsoa kisoja televisiosta, sillä halu olisi kova olla mukana kisailemassa. Eipä auta muu kuin paiskia hommia sen eteen, että pääsee edes Kalevan kisoihin kiusaamaan vähän paremman treenikauden vetäneitä kilpakumppaneita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.