Puolikkaan kautta kohti kesää

Kuva: Riitta Kallio-Kokko
Kuva: Riitta Kallio-Kokko

Treenit jatkuvat kohti kesää melko kelvollisissa merkeissä. Välipalana tuli käytyä juoksemassa puolimaraton Oulun Ideaparkissa nyt viikonloppuna. Syynä tähän tempaukseen oli se, että ensimmäistä kertaa järjestetyn Ideapark-juoksun puolikkaan voittopalkintona oli tynnyrisauna. Harvoin tämän luokan palkintoja on Suomen juoksukilpailuissa tarjolla, joten tätä ”tarjousta” oli vaikea ohittaa.

Puolikkaalle lähdin juoksemaan ainoastaan voitosta. Aika tulisi olemaan sivuseikka. Täysin ilmaiseksi en tulisi saunaa saamaan, sillä mukana olivat kokeneet Jouni Holappa ja Veli-Heikki Koivu. Tämä meidän kolmikko muodostui hyvinkin nopeasti kisan kärkiryhmäksi. Itse tyydyin alkumatkasta tarkkailemaan tilannetta miesten mukana.

Reitti Ideaparkin ympäristössä oli erittäin hyvä ja nopea, sillä isoja mäkiä ei matkalla juurikaan ollut. Puolikkaalla kierrettiin kymmenen kilometrin kierros kahteen otteeseen. Tämän lisäksi toisen kierroksen päätteeksi tehtiin lisälenkki, jotta saatiin koko 21,0975 kilometriä täyteen. Ensimmäinen kymppi meni vajaassa 34:ssä minuutissa, jonka jälkeen Holappa kiristi hieman tahtia. Tässä vaiheessa Koivu alkoi jäämään, joten kisa oli nyt kahden kauppa.

Noin viiteentoista kilometriin asti juoksimme yhdessä Holapan kanssa, jolloin päätin tehdä ratkaisuni vetämällä yhden kilometrin hieman kovempaa, n. 3.10:een. Tämä riitti karistamaan Jounin ja pystyin loppumatkan juoksemaan rennosti hieman alkumatkaa kovempaa vauhtia. Loppuaika maalissa oli 1.10,52 ja näin olin yhtä tynnyrisaunaa rikkaampi!

Kilpailu toimi erinomaisena harjoituksena ja esimakuna tulevia kovempivauhtisia puolikkaita varten. Kilpailu kertoi itselleni sen, että kunto ei vielä missään nimessä ole lähelläkään parasta mahdollista. Oikeaan suuntaan ollaan kuitenkin menossa ja kesäksi tästä vielä ehtii hyvään lentoon. Tärkeä asia oli myös se, että keväällä vaivannut jalka kesti kisan hyvin, eikä takapakkeja tullut. Seuraavasta kilpailusta ei ole vielä tietoa. Alunperin suunnitelmissa oli juosta ensi viikonvaihteessa Oulun Terwamaratonin kympillä, mutta se jää todennäköisesti välistä ja keskityn harjoittelemiseen.

 

 

 

 

3 thoughts on “Puolikkaan kautta kohti kesää

 1. Idean sauna aiheutti paljon kohinaan Oulussa. Mukavaa vaihtelua!

  Itsellänikin oli tarkoitus osallistua kisaan. Jätin lopulta osallistumatta, kun kuulin Vattulaisen ilmoittautuneen kisaan. Tiesin sinun menevän leikitellen 1:10 alle, jos tarve vaatisi. Hitaassakin vauhdissa olisit tarvittaessa tykittänyt viimeisen tonnin 2:50 alle. Meillä olisi Koivun ja Holapan kanssa ollut jännittävä kisa keskenämme.

  Taisi sinulla mennä leikitellen 1:11 vauhtia? Mitä vauhtia olisi pitänyt mennä, että olisit tippunut kyydistä? Todennäköisesti olisit tiukan paikan tullen vetänyt 1:07 pintaan? Näyttäisi ainakin McMillanin Running Formulalla tulevan tuollainen aika, jos pohjaksi laittaa 30:00 kympin ajan.

 2. Oli harvinaista herkkua päästä meidänkin alueella seuraamaan kovatasoista miesten puolimaraa! Kolme kovaa erottui tosiaan joukosta hyvin varhaisessa vaiheessa; selvästi Artun silmissä eniten se tynnyri kiilsi:) Paikalliset urheilufanit
  eivät olleet oikein ajan tasalla, kun luulivat Artun pinkovan kuin viimeistä päivää.
  Vaikka muutkin olivat todella kovia, on Artun taso kuitenkin vaivojenkin jälkeen selvästi parempi. Ainakin näin oletan. Artulle tsemppiä ja terveyttä treeneihin ja kisoihin!
  -ritu-

  1. Kiitoksia! Ei tuossa kaikkea tullut annettua, mutta en minä vielä tällä hetkellä ennätyskunnossa missään nimessä ole. Tuskin mitään maata mullistavaa aikaa olisin pystynyt juoksemaan, jos olisi ollut tarvetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.