One week to go

Taas on vierähtänyt kolme hyvää harjoitteluviikkoa ja juoksukin tuntuu kokoajan paremmalta. Viimeiseen kuukauteen juoksukilometrejä on tullut ihan kelvollisesti, n. 570. Paikatkaan eivät ole pahasti hanganneet vastaan, joten tästä on hyvä jatkaa kevyen viikon merkeissä. Tasan viikon kuluttua olisi myös tarkoitus suunnata kauden ensimmäiselle ulkomaan harjoitusleirille. Leiri suuntautuu tuttuun ja turvalliseen Monte Gordoon, Portugaliin. Ennen Portugaliin lähtöä on lisäksi tulevana viikonloppuna tarjolla kauden toinen nuorten maajoukkueleiri Pajulahdessa, josta jatkan matkaani suoraan Portugaliin.

Tarkoituksena olisi majailla Portugalissa kuuden viikon ajan ja palata Suomeen tammikuun loppupuolella ennen lyhyttä hallikautta. Leiri ei tule yhtään hetkeä liian myöhään, sillä lumessa tarpominen alkaa jo maistua puulta ja herkät  jalatkaan eivät ainakaan hurraata huuda näistä olosuhteista. Viime viikot olenkin suosiolla tehnyt  kovat harjoitteet joko sisällä hallissa tai juoksumatolla, sillä pakkanen ja liukkaus on ei ole koskaan hyvästä, varsinkaan kovia treenejä tehtäessä. Mikäs siinä juostessa, kun on erinomainen halli ja oikein kelvollinen matto käytössä. Silti varsinkin matolla juokseminen alkaa pidemmän päälle puuduttaa ja mieli tekisi jo ulos lämpimään juoksemaan.

Leirillä olisi pyrkimys jatkaa noususuhdanteista harjoitustahtia ja mahdollisesti lisäksi juosta Faron katujuoksu loppiaisen aikaan. Vaikka Portugalissa ei tähän aikaan vuodesta mitään hellekelejä tarvitse odottaakaan, kelpaa sellaiset 15-20 asteen lämpötilat kestävyysharjoitteluun oikein hyvin, jos vaan kelit pysyvät sateettomina. Monte Gordossa pyörii joulu-tammikuun aikaan varmaankin n. 30 suomalaisjuoksijaa/-valmentajaa, joten harjoitteluseuraakin pitäisi löytyä mukavasti. Pitää vain toivoa, että paikat kestäisivät ja ei tarvitsisi tällä kertaa tulla kesken kaiken pois, kuten kävi viime tammikuussa!

Seuraava päivitys onkin sitten varmaan toiselta puolelta Eurooppaa!

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.