Oikeaan suuntaan

Juhannus on taputeltu ja Joulun odotus voikin sitten alkaa. Siinä sivussa pitäisi kuitenkin jatkaa kilvanjuoksua, joka on minun osaltani pienessä myötätuulessa. Juoksin Keuruulla juhannusaattona 3000m:n kilpailun ja tavoitteena oli lähteä parantamaan vajaa paria viikkoa aiemmin Joensuussa juoksemaani aikaa. Tehtävä onnistui varsin mallikkaasti, sillä ajastani lähti noin 14 sekuntia pois, loppuajan ollessa 8.27,56, joka on myös samalla oma ennätykseni.  Kilpailu käytiin varsin optimaaleissa oloissa ja väkeä riitti myös radalla, joten mikäs siinä oli juoksennellessa ilman sen suurempia paineita. Suoritukseen saa olla kokonaisuudessaan tyytyväinen ja suunta on tällä hetkellä oikea.

Nyt katseet on käännetty lauantain Jämsän kympille, jossa olisi tarkoitus lähteä oman ennätyksen kimppuun. Jännityksellä saa tosin seurailla viikonlopun sääennusteita, sillä ainakin alkuviikko vaikuttaa varsin helteiseltä. Kympillä tuollaiset lämpötilat ovat auttamatta melkoista myrkkyä ja silloin ei yleensä ole koviin aikoihin juurikaan mahdollisuuksia. Ennen Jämsää juoksen vielä huomenna tiistaina Joensuussa Aluemestaruusviesteissä 4x1500m:n joukkueessa. Kisa meneekin hyvänä harjoituksena ennen lauantaita. Suunnitelmana olisi juosta kisa varsin maltillisesti, mutta kuitenkin niin, että vauhti kiihtyisi lopussa.

Allekirjoittanut alkaa hiljalleen päästä jonkinlaiseen vauhtiin ja etenkin Keuruun kisan jälkeen on mieleen tahtonut välillä hiippailla perinteinen ”entä jos-fillis”, koskien tuota keväällä saamaani rasitusmurtumaa ja sen takia pilalle mennyttä kevään tärkeää harjoitusjaksoa. Kun kerta vielä suhteellisen vähäisellä harjoitus- ja kisatuntumalla alkaa juoksu kulkea jo jollain tavoin, niin mitä se olisikaan ollut ilman tuota kevään vammaa. Mutta tuon pohdiskelun ja jossittelun voikin samantien päättää tuohon muutamaan tekstiriviin ja alkaa tekemään hommia sen eteen, että tänä kesänä vielä juostaan oikeasti niitä kovia aikoja ja pysytään ehjänä.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.