Noususuhdanteessa

Viime blogi-pätkä päättyi siihen, että tarkoituksena oli mennä lääkärin luona piipahtamaan. Lääkäriltä tulikin hyviä uutisia, sillä niin vanhojen ultraäänikuvien kuin lääkärin oman käpelöinnin perusteella akilles vaikutti olevan varsin hyvässä kunnossa. Näin ei siis ollut myöskään tarvetta mennä magneettikuviin. Viime viikon ”kohokohtiin” voidaan myös mainita torstainen autokoulun 2. vaihe. Ei minulla muuta, mutta aikamoista rahastusta tuo homma. Onpahan sitten revitelty 340 euron edestä liukkaan kelin radalla ja kuunneltu viisaita puheita ekologisesta ajamisesta yms.

Mutta takaisin juoksuasiaan, eli akilles on selvästi paranemaan päin ja siltä onkin varsinkin viime päivinä tuntunut! Akilles onkin ollut menneen viikon lähes täysin oireeton, joten tässä on alkanut päästä toden teolla treenin makuun. Viikkoon sain mahdutettua kolme kovempaa treeniä, ja kilsojakin kertyi jo 132, ilman sen suurempia puristeluja. Lauantain 8km vauhtikestävyys-treeniä tehdessä tuntui, että alkoi saamaan koneesta jo vähän tehoja irti, ja juoksu tuntui muutenkin yllättävän hyvältä, vaikka suht kunnollista harjoittelua on takana vasta n. kaksi viikkoa. Alkaneella viikolla olisi tarkoitus taas hieman kiristää ruuvia, tietysti vielä akilleksen kuntoa tarkkaillen.

Tänään aamulla satelikin lunta taas enemmän kuin laki sallii, ja suunniteltu 10km VK-treeni täytyy käydä heittämässä juoksumatolla. Ilmeisesti keli näyttäisi viikon edetessä taas lämpenevän, ja tiet sen myötä vielä sulavan. Se passaisi ainakin meikäläiselle erittäin hyvin, eikä tarvitsisi tiestöllä ravatessa liukastella. Keskiviikkona pitäisi mitä ilmeisimmin testata ensi kertaa kunnolla Joensuu Areenan uusi siniharmaa Mondo-pinnoite. Onhan siellä toki tullut käytyä oheisharjoitteita ja rullailuja tekemässä, mutta kunnon mättöä ei ole vielä päässyt tekemään. Sen mitä siellä on tullut käytyä syksyn mittaan tepastelemassa, niin joka kerta on suuri houkutus ollut lähteä vähän testailemaan rataa. On aika siis päästää mies kahleistaan!

Tässä vielä menneen viikon steppailut:

Ma: ap: 8km VR ip: 10km TV-reipas 4.00/km
Ti: ap: 10km VR ip: 10km TV-kevyt 45min+hieronta
Ke: ap: 8km VR ip: 2km VR+6x3min/2min palautusjuoksu n 5min/km yht+4km VR
To: 12km TV-kevyt 58min
Pe:  ap: 8km VR ip: 8km VR+juoksuvoima+6x100m rullaukset+4km VR
La: ap: 3km VR+8km TV-kovaa 3.24/km 27.13 viim. km 3.05+3km VR
Su: 20km TV-kevyt 1h30min

yht. 132km

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.