Nihkeä syksy

Kuten otsikosta näkee, niin syksy on ollut harvinaisen vaikea, erittäin hyvin onnistuneen kesän jälkeen. Tai ei se mikään harvinaisuus minulle ole ollut, että syksyllä on kaikenlaista ongelmaa, mutta nyt on painittu vaikeuksien kanssa hieman pidempään kuin ennen. Ongelman nimi on ollut oikean jalan akillesjänne, joka aloitti kipuilunsa intin ampumaleirillä syyskuun puolivälin tietämillä (tod. näk. vaivan aiheuttajana rakkaat puolustusvoimien kumisaappaat); juuri kun olin ajatuksissani suunnitellut pääseväni treenailemaan hyvällä tahdilla intistä pois päästyäni syys-lokakuun vaihteessa. Kiitokset siis Lahden suunnille tästä läksiäislahjasta!

Ei mennyt siis ihan niin kuin niissä elokuvissa. Vaiva senkuin vaan pitkittyi ja pitkittyi, ja esim. omaa hölmöyttäni en malttanut olla treenaamatta vamman alkuvaiheessa. Kaksi kuukautta tässä on nyt vierähtänyt, ja edelleenkään akilles ei ole täysin kunnossa, vaikka esim. lokakuun loppupuolella siihen laitettiin kortisonia, ja korvaavaa on paukutettu. Nyt tosin olen pystynyt tekemään, enemmän tai vähemmän täysipainoisesti, juoksuharjoittelua vajaat parisen viikkoa. Välillä akilles on ollut erittäin hyvän tuntuinen, kun toisinaan se on tykkää antaa hieman enemmän tuntemuksia, näin varsinkin pidemmässä ja kovemmassa rasituksessa. Jos jotain positiivista pitää hakea tämän hetken jalan tilanteesta, niin on se, että akilles vaikuttaa olevan suurinpiirtein ehjän oloinen ja esim. kuumotusta tai turvotusta ei siinä enää ole. Eihän tämä homma kovin terveeltä toki kuullosta, mutta onpahan oppinut menemään harjoitus kerrallaan eteenpäin.

Huomenna tiistaina on kuitenkin mentävä taas lääkärisedän juttusille, ja mahdollisesti magneettikuviin. Jospa sieltä selviäisi jotain uutta, niin tietäisi miten tästä eteenpäin hommat etenevät…Onneksi kesään on vielä aikaa ja eiköhän tässä vielä kuntoon päästä siihen mennessä.

Tässäpä oli tosiaan pieni katsaus syksyn ”iloisista” tapahtumista. Palaan asiaan kunhan saan tietoa klapin tilanteesta, ja silloin ehkäpä myös enemmän tulevan/meneillään olevan harjoituskauden suunnitelmista.

-Narde

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.