Maltilla mennään eteenpäin

Kolmisen viikkoa on vierähtänyt edellisestä bloggauksesta. Tässä välissä on kerennyt tulemaan myös jo hieman juoksukilometrejäkin, mikä on hyvä juttu se. Tosin ei niitä vielä paljoa ole tullut, mutta se ei ole nyt pääasia.

Kortisoni tuntui tepsivän melko hyvin tuohon jänteeseen ja Pajulahden viikonloppuna pääsin tekemään ensimmäiset juoksukokeilut. Siitä on sitten edetty maltilla eteenpäin, jalan kuntoa aktiivisesti tarkkaillen. Yleisesti jalka on ollut melko hyvänoloinen, mutta väliin on mahtunut myös sellaisia päiviä, jolloin jalassa on jotain tuntemuksia ollut. Olen kuitenkin pystynyt tekemään jo kolme kovempaa juoksuharjoitusta ja voin sanoa, että pohjalla on taas piipahdettu. Aikamoista taistelua nuo ensimmäiset kovemmat treenit pidemmän juoksutauon jälkeen tahtovat olla, mutta pitää koittaa vaan asennoitua niin, että nopeasti se kunto sieltä palautuu.

Harjoituksellisesti homma jatkuu tästä edelleen hyvinkin maltillisena. Muutenkin harjoituskauden teemana on yrittää pysyä mahdollisimman ehjänä, tapahtukoot se sitten vaikka juoksumääriä vähentämällä. Esimerkiksi viime kaudella allekirjoittaneella oli niin monta juoksutonta viikkoa, että jo niiden vähentäminen minimiin lisäisi koko harjoituskauden kilometrimäärää, vaikka muuten juoksisikin sitten hieman vähemmän.

Talven leirikuvioista on ratkennut sen verran, että joulukuun puolivälissä matkaan Portugalin Monte Gordoon, jossa on tullut leireiltyä jo ties kuinka monta kertaa. Ohjelmassa on tällä kertaa 5 viikon pituinen leiri. Ilmeisesti kasaan saadaan taas hyvä nippu suomalaisia juoksijoita, joten sielläkin harjoitusseuraa luulisi löytyvän.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.