Maajoukkuedebyytti tehty

Otanpa nyt toisenkin päivityksen näin lyhyen ajan sisään, kun kerta viikonloppuna tuli Ruotsissa hallimaaottelussa pistäydyttyä ja aikuisten maajoukkuedebyytti tehtyä. Matkana oli 3000m ja tarjolla oli itselle melko kovaa kyytiä. Kilpailun voittoon juoksi Ruotsin Johan Hyden kelpo ajalla 8.03,00. Itselle oli kotiintuomisena uusi (halli)ennätys 8.29,87 ja jumbosija. Vaikka ennätys tulikin, niin en missään nimessä ole täysin tyytyväinen juoksuun. Itse ainakin odotin hieman kovempaa aikaa ja juoksu itsessään oli minulta vaisu esitys, varsinkin kilpailun keskimmäisellä kilometrillä oli taas todella vaikeaa (kilometrit n. 2.46-2.54-2.50). Lisäksi toinen norjalaisjuoksija olisi ollut voitettavissa, mutta eipä löytynyt miehestä tarpeeksi venymiskykyä. (Maaottelun tulokset)

Kisan kuva oli lyhykäisyydessään se, että  kolmen kärki lähti jäniksen vetämänä juoksemaan n. 8 minuutin loppuaikaan johtavaa vauhtia ja sitten minä sekä tämä toinen norjalainen tyydyimme hieman rauhallisempaan vauhtiin. Allekirjoittanut veti ensimmäisen tonnin, jonka jälkeen annoin norskille suosiolla vetovastuun. Sen jälkeen alkoivat minun vaikeudet ja päästin pienen raon tulemaan norjalaiseen, mitä en sitten missään vaiheessa enää saanut kurottua umpeen, vaikka viimeisellä kilometrillä hieman häntä saavutinkin. Todella munaton juoksu siis minulta ja toivon mukaan jatkossa ei enää tällaisia nähdä. Sovitaan vaikka, että tämä johtui vielä pitkän kisatauon aiheuttamasta kisatuntuman puutteesta.

Jobinpostia tuli myös heti kisareissulle lähdettäessä, kun selvisi että joukkueen toinen kolmosen menijä Niclas oli viime hetkillä jättäytynyt reissusta pois ja varamiestä ei oltu saatu hankittua. Eli minä olisin nyt sitten Suomen ainoa edustaja kyseisellä matkalla. Miesten maaottelunkin kannalta kyseessä oli isosta menetyksestä, sillä Niclas olisi normaalina päivänä totta kai taistellut voitosta. Vaikka kilpailu ei mennyt omalta osaltani ihan niin hyvin kuin oli toiveissa, oli ainakin puitteet kisoihin varsin mainiot. Halli, jossa kisoja käytiin oli vasta rakennettu ja muutenkin koko urheilukeskus  jalkapallo- ja yleisurheilustadioineen jne. oli varsin vaikuttava näky.

Sunnuntaina on sitten vuorossa Jyväskylässä SM-hallikilpailut ja jälleen kerran 3000m. Luvassa on varmasti erittäin tiukka ja tasainen vääntö, ja ehdottomasti mitaleista pitää lähteä itsekin taistelemaan. Viime viikonlopusta kun hieman saisi parannettua aikaa ja kokonaissuoritusta, niin sillä voisi olla jo suhteellisen korkealla sijoituksissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.