Leiriltä palattu ja hallikausi avattu

Leiriltä on reilu viikko sitten kotiuduttu Suomen pakkasiin ja hallikisakausikin on tullut avattua melko hyvällä menestyksellä Kuopiossa, jonka perusteella minut valittiin  FIN-SWE-NOR hallimaaotteluun Ruotsin Växjöhön, joka tulee olemaan aikuisten maajoukkuedebyyttini. Matkana Vaxjössä  on tosiaan 3000m ja vauhdista vastaavat mm. herrat Niclas Sandells (PB 7.53,12) sekä Olle Walleräng (PB 7.53,81i). Kyyti tulee olemaan siis melko kylmää, mutta siinäpähän on sitten lähdettävä vaan tekemään parasta mahdollista suoritusta ja roimaa ennätysparannusta. Kuopiossa juoksemani aika 8.33,84 ei tule riittämään näissä kekkereissä mihinkään, mutta omien tuntemusten mukaan Kuopiossa soolona juostu aika voisi tuosta parantua ainakin kymmenisen sekuntia, jos vaan saa hieman kiriapua ja kilpailua; näitähän pitäisi Växjössä ainakin olla tarpeeksi tarjolla, toivon mukaan ei liiankin kanssa!

Reippailut käynnissä Portugalissa.

Palatakseni vielä Portugalin tunnelmiin, niin leirin loppu meni oikein mukavissa tunnelmissa ja harjoiteltua tuli ihan riittämiin alun pienien ongelmien jälkeen. Viimeisimmällä kovemmalla viikolla tuli myöskin uusi viikkokilometriennätys, joka on nyt 170km. Vielä tässä kunnon kympinjuoksijan lukemista ollaan kaukana, mutta eipä nuo kilometrit yksistään tuloksissa näy, vaan harjoittelun pitää olla muutenkin kokonaisuutena laadukasta! Eikä näillä jaloilla myöskään vielä tämän suurempiin määriin olisikaan varaa…Leirin viimeinen viikko menikin sitten kevyemmän harjoittelun merkeissä ja viikon mittaan leirin kuorma iskikin pienenä väsymyksenä ja kulkemattomuutena, mutta siitä selvittiin pienellä treenien lisäkevennyksellä.

Sunnuntaina 27. päivä alkoi kotimatka takaisin kohti Suomea. Matka tapahtui pääosin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä, joten yöunet tältä yöltä jäivät itseltäni nollaan. Suomessa odottivatkin tutut lumi- ja pakkaskelit, joihin tässä on taas reilun viikon verran totuteltu ja joita pitäisi vielä kuukauden päivät kestää. Kevään leirikin on tosiaan jo lyöty lukkoon, eli 4. päivä maaliskuuta lentokoneen nokka osoittaa kohti Etelä-Afrikkaa ja Dullstroomia, allekirjoittaneen ensimmäistä korkean paikan leiriä. Dullstroomiin meitä lähtee reilun kymmenen suomalaisjuoksijan porukka ja itse olen paikan päällä viisi viikkoa, jonka jälkeen toivottavasti voi palata sulille teille Suomeen. Korkean paikan leireilyssä on aina omat riskinsä, mutta mahdollisuudet isoonkin hyötyyn ovat olemassa. Kauden alussa valmennusjohdon kanssa näimme, että nyt olisi oikea aika testata tämäkin mahdollisuus. Järki ja maltti pitää vaan pitää mukana tekemisessä, niin toivon mukaan silloin hyvä tulee.

Sitten vielä lyhyesti tuosta hallikauden avauskisasta Kuopiossa, jossa lunastin paikan tuonne Ruotsiin. Ensinnäkin, se oli minun ensimmäinen kisani radalla sitten elokuun 2011, eli 1.5 vuotta tuli taukoa noistakin karkeloista. Toiseksi, kisa oli oikeastaan aikalailla puhdas soolojuoksu minulta, eikä vetoapua kavereilta saanut missään vaiheessa kisaa. Siihen nähden aika 3000m:llä 8.33 ja risat oli oikein hyvä ja vara on tuosta parantaa, kuten jo mainitsin. Juoksu tuntui hyvältä, toki jälleen välikilometrillä vauhti vähän putosi ja etenkin tällöin olisi kaivannut peesiapua. Loppu tuli kuitenkin taas mukavasti kiihtyen, joten kisa kävi myös hyvänä harjoitteena. Nyt on karstat puhdistettu koneesta ja voidaan alkaa tekemään kunnon tuloksia, alkaen nyt tästä lauantaisesta Växjön kisasta! Eihän sitä voi huonostikaan lähteä juoksemaan, kun kerta Suomi-vermeet isketään päälle!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.