Leirikuulumisia

Posted

Terveisiä Portugalin Monte Gordosta! Täällä on oltu joulukuun 17. päivästä lähtien ja Suomeen tarkoitus olisi tulla tammikuun 27. päivä. Leiri on mennyt suhteellisen hyvin, tosin viimeisellä viikolla Suomessa talvi ja liukkaat kelit tekivät tepposensa ja iski pienen juoksijan polven tyyppisen vaivan. Sen takia päätin myös jättää Pajulahden maajoukkueleirin väliin ja hoidattaa jalkaa Joensuussa vielä ennen leirille lähtöä.

Polvivaiva lähti kuitenkin nopeasti pois, kiitos maltin ja ripeän hoidon. Jaksoin olla kokeilematta juoksua ennen kuin jalka oli kivuton. Ensimmäinen leiriviikko meni kuitenkin pääsääntöisesti levon ja korvaavan parissa. Toisesta leiriviikosta lähtien olen pystynyt harjoittelemaan käytännössä täysipainoisesti, mitä nyt hieman on joissain kovemmissa harjoituksissa sykkeet olleet hieman koholla.

Harjoittelua on viety läpi aikalailla samalla tavalla mitä se oli jo Suomessakin. Toki tuo pieni vaiva sotki hieman rytmiä ja jätin esim. Faron katujuoksun välistä ja keskityin sen sijaan harjoitteluun. Viikkoihin sisältyy 3 kovaa harjoitusta (ti: VK, to: lyhyemmät ratavedot/200m, la: pitkä reipas tai 1km/2km vedot), kilometrejä 150km->.

Kelit ovat olleet oikein sopivat, ja sateiltakin on lähes kokonaan vältytty. Treeniseuraa on ollut myös runsaasti ja ei ole tarvinnut yksin harjoitella. Esim. eilen tiistaina meitä oli n. 15 juoksijaa juoksemassa vauhtikestävyysharjoitusta. Oli oikein mukava vetää harjoitusta, kun sai kiriapua kavereilta ja yhteishenki oli hyvä! (Treenistä tuli myös ihan kelpo videomateriaalia, katsotaan jos joku saisi editoitua)

Leiriä on kulunut jo yli puolet ja jäljellä olisi vielä 2,5 viikkoa leirielämää. Ei hirveästi ole ollut Suomeen ikävä, kun on kuullut millaiset olosuhteet siellä on. Pakko täältä on kuitenkin tultava pois, sillä lyhyt hallikausi kolkuttelee jo helmikuun alussa. Jos kaikki menee hyvin, niin juoksen hallikauden ensimmäisen kisan Kuopiossa 2.2. ja matkana on 3000m. Minulla ei ole viime kaudelta tuloksia, niin joutuu SM-hallikisoihin vaadittavan tuloksen (8.45) tekemään tulosrajan. Tuon ei normaaliolosuhteissa luulisi olevan mikään suuri haaste, ei ainakaan saisi olla.

Leiri sen kuin jatkuu. Koitan kirjoittaa jotain yhteenvetoa leiristä kunhan sen aika tulee.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.