Leireilyt käynnistyneet

Portugalin leiriä on takana nyt puolisentoista viikkoa ja se on alkanut vaihtelevissa merkeissä. Pieni vaiva päkiän alueella hidasti viime viikolla menoa. Vaivan takia pari kovempaa treeniä jäi tekemättä tai kesken.

Leirin käynnistysmivaikeuksista huolimatta juoksin viime lauantaina ex temporena Santa Luziassa 6.8km mittaisen maantiekilpailun. Huonon harjoitusviikon ja kipuiluiden takia minulla ei ollut tarkoitus koko hjuvajoulukilpailua edes juosta, eikä vielä kisapaikalle lähtiessäkään sellaista ajatusta ollut. Lenkkivarusteet sattuivat olemaan kuitenkin matkassa mukana, sillä suunnitelmana oli juosta lenkki kisapaikalla.

Melko mukavasti kisa sujui peruslenkkareilla ja 2.5 tuntiin venähteellä verryttelyllä. Saimme kisajärjestäjältä hieman väärää informaatiota koskien miesten kilpailun alkamisajankohtaa, ja tämä johti ”pieneen” sekaannukseen. Kieltämättä pieni epäusko alkoi meidän porukalle tulla, kun ilta alkoi pimentyä ja kisasta ei ollut vielä tietoakaan.

Kuitenkin lopulta pääsimme matkaan, ja kisa eteni täysin suomalaiskomennossa; Jaakko vei voiton ajalla 20.30, allekirjoittaneen ollessa toinen, viisi sekuntia kärjestä jääneenä. Joonas sekä Jani täydensivät suomalaismenestystä 3. ja 5. sijoillaan. Usein täkäläisissä kilpailuissa palkinnot ovat olleet melko hyviä, mutta tällä kertaa joutui tyytymään pelkkään mitaliin. Voittajat tosin saivat komeat saviastiat…

Vähäisiin harjoitusmääriin nähden kisa meni kelvollisesti. Jalka hieman ilmoitteli matkan varrella itsestään ja pieni varominen vei varmaankin mahdollisuuteni voitoon. Matka oli omassa gps:ssäkin tuo virallisesti ilmoitettu 6.8km, joten aika 20.35 vastaa noin 3.02/km-vauhtia. Kaukana ollaan vielä parhaasta iskusta, mutta jos nyt harjoitukset alkaisivat jälleen pyörimään normaaliin tahtiin, uskaltaisi miettiä jonkinlaista kulkua hallikaudellekin.

Kelien puolesta Monte Gordo on tarjonnut sitä mitä tänne lähdettiinkin hakemaan, eli sulia teitä ja shortsikelejä. Lämpötilat ovat pyörineet 15 asteen tietämillä, joka riittää vallan mainiosti harjoitteluun. Vielä on 3.5 viikkoa aika nauttia näistä keleistä, ennen kuin paluu Suomen talveen on ajankohtainen.

Hyvää Joulun jatkoa ja iloista Uutta vuotta lukijoille!

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.