Koipi paketissa

Tänään siis operoittiin meikäläisen akilles Ortolääkäreillä Helsingissä Räsäsen Ilkan toimesta. Operaatio meni oikein hyvin ja löydöksenä oli odotetusti kiinnikkeitä. Hyvä homma oli, että ei onneksi ei muuta sen kummempaa sieltä löytynyt. Leikkauskertomuksen mukaan n. tunnin kestäneessä leikkaukseksessa irrotettiin kiinnikkeet ja poistettiin huono/paksu sekä kiinnikkeinen paratenon. Leikkaus suoritettiin nukutuksessa.

Nyt alkaa toipumisjakso ja keppien kanssa olisi tarkoitus n. kaksi viikkoa kärvistellä. Tikkien poisto tulee ajankohtaiseksi n. 10 päivän päästä. Treenin makuun pitäisi päästä leikkaushaavan parannuttua, eli n. parin viikon kuluttua. Ohjelmassa on silloin aina niin ihanat vesijuoksu ja uinti. Kuuden viikon päästä olisi saumat ottaa ensimmäisiä juoksuaskelia, ja siitä sitten varovaisesti eteenpäin olisi tarkoitus edetä juoksun suhteen. Varmasti menee vielä reilusti kesäkuun puolelle, että pääsee edes jonkinlaiseen juoksurytmiin. Tämä tietysti vaatii sitä, että kaikki menee kuntoutuksessa suunnitelmien mukaan.

Nyt eikun vaan jalkaa koholle ja ottamaan lepiä!

 

3 thoughts on “Koipi paketissa

 1. Tsemit paranemis-projektiin. Tikkien poiston jälkeen vain vesijuoksua sekä sisäsauvakävelyä, niin kuntohan nousee kohisten.

  Juoksemaan lähtiessä kipuja saattaa olla jonkin verran (paljonkin). Ainakin näin itsellä oli.

  Johtunee varmaankin suht pitkästä jänteen käyttämättömyydestä, joten ihmeissäänhän se pruukaa olemaan ku sitä rasitetaan.

  Mulla ainakin tuntui paraneminen olevan vauhdikkaampaa, kun hikoilin(treenailin), sillä muuten leikkuuhaavaan tuli nestettä joka ahdisti jännettä aiheuttaen sitten jomotusta.

  Sie oot vielä niin nuori, jotta tälläiset pikkuiset vastoinkäymiset vain nostavat harjoitteluinnostusta, joten mitään hätää ole.

  Syksyllä varmasti pystyt jo juoksemaan kisojakin -ainakin jollain menestyksellä. Itse juoksin maratonin 3,5 viikon juoksuharjoittelulla(operaatiossa korjattiin jänteen repeämä sekä puhdistettiin), elikkäs reilun 2kk:n päästä leikkauksesta, vaikka olenkin jo vanha ja hidas toipumaan.

  1. Moro ja kiitokset!

   Tullut itseasiassa useampaan kertaa lueskeltua noita sun kertomuksia tuosta sun viime vuoden keissistä tuolta juoksufoorumin kautta, jonne tuli sattumalta eksyttyä. Kyllä mä ihan luottavaisin mielin tässä etenen tän kanssa, ja eiköhän tuota pääsee taas tiestölle kun on lumet ja jäätkin sopivasti kerenneet sulamaan.
   Mites tuo cross traineri, sä taisit tehdä sitä jo aika aikaisessa vaiheessa, eli kävikö se miten pahasti tuolle jalalle?

 2. Mie tein crossaritreeniä(sisäsauvakävelyä) pari päivää tikkien poistamisen jälkeen. Eikä mulla hirveän pahasti crossari käynyt jalkaan, enemmän sisäsoutaminen tuntui käyvän jänteeseen.

  Vedin kantakorotukset kaikkiin kenkiin(treeni kenkiin kunnolla korotusta) ettei jänne joudu niin kovasti venäytykseen. Sulla tämä ei varmaan ole niin tarpeellista, koska repeämää ei ole.

  Alkuun vain huolellinen, että leikkausarpi paranee eikä rupea tulehtumaan. Sen jälkeen onkin jo voiton puolella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.