Kohti uutta kautta

Hetkeen ei ole tullut tänne puolelle kuulumisia päiviteltyä, mutta nyt voisin tehdä niin. Kausi 2016 meni ohi että heilahti ja joulukin on kohta ovella. Vuoteen mahtui mukaan paljon onnistumisia, mutta myös pettymyksiä. Ennätykset hilautuivat mukavasti eteenpäin muutamalla matkalla ja suunta oli kaikinpuolin oikea. Erityisesti itseäni lämmittää 5000m:n ajan reilu parannus (14.09->13.53). Harmitukseksi 10 000m:n ajan petraus jäi seitsemään sekuntiin (29.33), sillä jälleen keväällä jäi parhaat kilpailut juoksematta ja Kalevan kisat eivät tarjonneet aivan optimaalisia olosuhteita tuloksen tekoon. Kauden päätavoitteena olleet Amsterdamin EM-kilpailut sain näin ollen unohtaa, koska Australian leiriltä hankittu ylirasitustila ja sen johdosta ilmaantunut mykoplasma pilasivat kevään suunnitelmat.

Kuva: Jarno Maimonen

Onneksi sain kurssin käännettyä toukokuun aikana ja pystyin viemään läpi kelvollisen kisakauden. Saldona oli Kalevan Kisojen mestaruus kympiltä sekä ennätykset kolmelta eri matkalta. Kesän kohokohtia olivat ehdottomasti ensimmäinen 14 minuutin alitus Paavo Nurmi Gameseissa, tuon tuloksen parantaminen Belgian Heusdenissa sekä kymppitonnin mestaruus nykyisellä kotikentälläni Oulun Raatissa!

Kausi loppui valitettavasti ennenaikaisesti elokuun alussa Joensuun Eliittikisojen jälkeen lonkkavaivaan, jonka johdosta loppukesän muutama ratakisa, Ruotsi-ottelu mukaanlukien, jäi välistä. Vaiva vesitti myös syksylle kaavaillut maantiekisat, sillä lonkka kipuili aina lokakuulle saakka. Uuden harjoituskauden alku ei ole näin ollen mennyt aivan käsikirjoituksen mukaan, kun tähän lisätään vielä pienet marraskuussa tulleet vastoinkäymiset selän suhteen. Suunta on viime aikoina ollut kuitenkin oikea ja katseet alkavat kääntyä vuoteen 2017.

Poikkeuksellisen tästä talvesta tekee sen, että en leireile ulkomailla vuodenvaihteessa, vaan vietän sen Suomessa. Suunnitelmissa on tehdä kauppatieteiden opintojeni kandityöhön liittyviä juttuja, jotta saisin senkin projektin etenemään ja sitä kautta mahdollisuuden tulevaisuudessa panostaa juoksuun taas hieman enemmän. Ajattelen nyt olevan oikea sauma tähän ratkaisuun, koska Lontoon MM-kilpailut eivät ole tällä hetkellä realismia ja 2018 odottavat EM-kilpailut, joihin haluan panostaa erityisen paljon. Kevään suunnitelmat ovat vielä suurilta osin levällään, mutta kuten monena viime vuotena, tavoitteena on päästä ulkomaille juoksemaan hyvä ratakymppi. Lähes joka kevät on tullut jonkinlaisia ongelmia, jotka ovat kaataneet nämä kilpailusuunnitelmat, joten nyt täytyisi pyrkiä olemaan kasassa niihin aikoihin. Keväällä terveenä pysyminen helpottaisi kummasti myös kesän kilpailukauteen valmistautumista. Yksi palanen tätä onnistuneen kevään tavoittelua on, että näillä näkymin en tule juoksemaan kilpaa hallissa tänä talvena.

Haluan vielä kiittää yhteistyökumppaneitani (Motonet, Iivari Mononen, Lääkärikeskus Ite, Pohjois-Karjalan Sähkö, Kipulihakset sekä Saucony), seuraani Joensuun Katajaa, valmentaja Tuomo Lehtistä sekä läheisiä kuluneesta kaudesta! Uusina tulokkaina mukaan remmiin ovat tulleet fysioterapiapalveluja tarjoava Fysios (fysioterapeutti Osmo Eskola) sekä varustetoimittajaduo New Balance/Craft. Menestyksekäs yhteistyö Sauconyn kanssa siis päättyy, joten erityskiitos heille menneistä vuosista!

 

One thought on “Kohti uutta kautta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.