Kisakausi korkattu

Eipä olisi viime syksyn Kuortaneen maastofinaalin jälkeen uskonut, että seuraavan kerran asettuisin lähtöviivalle vuoden ja kahden kuukauden kuluttua, mutta näin vaan pääsi käymään. Nyt on siis Aktia Cup Vantaalla takana ja tuloksena aika 10km matkalla 31.45 ja toinen tila. Kisa meni yllättävän hyvin ja ajasta olen positiivisesti yllättynyt. Vähimmäistavoiteeksi olin asettanut ennen kisaa 32:lla alkavan loppuajan, joten tavoite ylittyi selkeästi.

Ennen kisaa oli kieltämättä hieman normaalia jännittyneempi fiilis, vaikka kyse olikin vain testijuoksusta. Sitä oli jopa vähän pihalla, että miten sitä oikein valmistaudutaan kilpailuun…Itse kisassa meillä oli hyvä usean miehen nippu jossa taitettiin matkaa, Järvenpään Jarkon polkiessa jo lähtölaukauksesta omille teilleen. Päätin lähteä peesailemaan kavereita ja vauhti oli matkan aikana oikein sopivaa minulle ja 5km kääntöpaikalla väliaika olikin aikalailla tasan 16 minuuttia. Ratkaisut meidän joukossa tapahtui n. 2km ennen maalia, jolloin päätin koittaa ratkaista pelin pienellä nykäisyllä. Se tuntuikin tepsivän, sillä porukka takana alkoi harventua ja pääsin kurvailemaan toisena maaliin ajassa 31.45, joten toinen puolikas tuli  siis n. 15 sekuntia kovempaa kuin ensimmäinen.

Näin vähäisellä harjoittelulla saatu tällainen tulos antaa ehdottomasti uskoa jatkoa ajatellen ja uskon, että ensi kaudella on mahdollisuudet juosta kovaa, jos vaan paikat antavat myöten. Kummasti tuo myös uutta virtaa pimeään syystalveen tällaiset pienet positiiviset asiat ja jaksaa edelleen könytä itsensä lenkkipolulle pimeydestä huolimatta. Virtaa nyt tarvitaankin, sillä huomenna alkaa taas seuraava kovempi harjoittelujakso, tämänviikkoisen hieman kevyemmän viikon jälkeen, ja työ kohti kautta 2013 jatkuu!

Linkki vielä juoksun tuloksiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.