Kesän kisakautta kohti

Toukokuu kääntyy jo loppupuolelle, joten kesän ratakausi alkaa kolkutella jo oven takana. Toki itse otin jo varaslähdön siihen huhtikuun alkupuolella Espanjan kisan merkeissä. Tämän kisan jälkeen on tapahtunut sen verran, että pari viikkoa sitten kilpailtiin SM-maastojuoksujen merkeissä Heinolan Vierumäellä ja viime viikonloppu vierähti taas Pajulahdessa kestävyysjuoksijoiden yhteisleirityksen merkeissä.

SM-maastojen 12km matkalta tuliaisena oli pronssinen mitali, joka oli ilman muuta lähtökohtiin nähden pienoinen pettymys. Vierumäelle oli tehty mainio rata golf-kentän maastoon, joka oli varsinaisten mäkien vähäisestä määrästä huolimatta haasteellinen. Tämän tuottivat juoksurytmiä rikkoneet esteet, tömpäreet ja tiukat mutkat. Näiden tekijöiden johdosta itselläni loppui puhti ensimmäisenä juuri jaloista, jonka jälkeen kisan loppupuolisko olikin lähinnä ”hölkötellelyä” maaliin. Normaalisti saan itsestäni kisoissa hyvin irti, mutta nyt en ollut maalissa edes kovinkaan väsynyt. Tällä kertaa sattui hieman huonompi päivä ja kyseinen rata ei sopinut minulle aivan optimaalisella tavalla. Kisan jälkeen ei kuitenkaan auttanut jäädä surkuttelemaan alakanttiin mennyttä kisaa, vaan katseet käänsin jo kesän ratakisoihin. Kevään treenit ja Espanjan kisa olivat menneet hyvin, joten suureen huoleen ei tässä vaiheessa ollut aihetta.

Kilpailukauteni jatkuu huomenna lauantaina kuitenkin vielä maantiellä, sillä juoksen Oulussa järjestettävällä Terwamaratonin kympillä. Raatin stadionilta starttaavan kisan reitti on minulle erittäin tuttu, sillä sitä olen muutamien viimeisten vuosien aikana kolunnut lähes päivittäin. Tavoitteena on ilman muuta rikkoa Janne Ukonmaanahon reittiennätys 30.33. Viime vuonna kevään vaikeuksien jälkeen kyseinen aika jäi vielä rikkomatta, mutta yritetään nyt uudestaan.

Terwan jälkeen vuorossa on ensi viikon lauantaina 5000 metriä Belgian Oordegemissä. Kilpailujen ajankohta sekä sijainti ovat lähes täydelliset, ja tämän huomaa etenkin osallistujamääristä; Tänäkin vuonna pelkästään miesten 5000 metrille on ilmoittanut lähes 300(!) juoksijaa. Tähän kun otetaan lisäksi mukaan kaikkien muiden lajien startit, niin viimeisiä vitosen eriä juostaan vielä yömyöhään. Toiveissa itselläni olisi päästä mukaan B-erään, jossa on sielläkin luvassa vauhtia aivan riittämiin asti. B-erässä lähtöaikakin lienee vielä sentään lauantain puolella, joten mielelläni siellä itseni näkisin! 😀 Kaiken mennessä nappiin Belgiasta voi odottaa uusia ennätyslukemia, mutta sen näemme sitten. Kevään tekemisen perusteella en näe ainakaan sille mitään estettä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.