Kesä käyntiin

Posted

Kesä etenee kovaa vauhtia, ja samalla itsekin olen jo päässyt ratakauden makuun yhden kilpailun verran. Viikko sitten Jämsän karnevaaleilla juoksin tonnivitosen aikaan 3.54,24, joka alittaa edellisen ennätykseni reilulla parilla sekunnilla. Aikaan olen tyytyväinen, sillä se tuli akillesvaivojen jälkeen parin viikon harjoitteluilla. Ennen Jämsää kerkesin käymään kertaalleen radalla juoksemassa, joten sekin puoli oli vielä aika puolitiessään.

Jämsän kisa oli itseltäni taktisesti melkolailla täydellinen, vauhdinjaon osuessa täysin nappiin. A-erässä ei tarvinnut vauhdinpidosta tarvinnut huolehtia, ja otinkin kisassa jumbosijan heti startin jälkeen. Siellä viihdyin tuhanteen metriin asti, jolloin aloitin nousun ja ohittelin loppumatkasta muutaman juoksijan edeltäni. Juoksu tuntui tilanteeseen nähden yllättävänkin hyvälle, tätä varmasti auttoi tarpeeksi maltillinen alkuvauhti. Väliajat olivat muistaakseni n. 63,7-63,7-61,7-45. Tavoitteeksi kisaan olin mielessäni asettanut neljän minuutin alituksen, joka toteutui nyt kirkkaasti. Tämä juoksu antaa uskoa, että voin vielä vaikka tänä kesänä juosta 1500m 3.50:n pintaan. Yksi mahdollisuus tähän voisi olla Joensuun Eliittikisat heinäkuun loppupuolella, jos kilpailuun mahdun.

Kilpailukausi jatkuu tänä sunnuntaina SM-viestien merkeissä Lahdessa. Joensuun Kataja asettaa viivalle 4x1500m:lle kilpailukykyisen joukkueen, ja tavoitteena on totta kai kirkastaa viimevuotinen pronssimitali. Joukkueessa on mukava sekoitus kokemusta ja nuoruuden intoa, joten kovasti pistämme kampoihin muille koville joukkueille. Isäntäjoukkue Ahkera on omissa papereissani selvä suosikki, mutta sen jälkeen mitaleista tulee olemaan tiukka kamppailu. Joukkuueen lopullinen kokoonpano ja oma osuus on vielä viime hetkille avoinna, mutta itselleni käy mikä tahansa osuus.

Lahden SM-viestien jälkeen alkaa Eliittikisojen putki ja suunnitelmissani olisi juosta niin Kuortane (3000m), Lapinlahti (5000m) kuin Joensuukin (1500m) ennen kuunvaihteen Kuopion Kalevan Kisoja. Mukava on päästä vihdoin itselle suotuisimpien ratamatkojen kimppuun, ja etenkin Lapinlahden kisan suhteen odotukset ovat korkealla. Kunto on palautumassa SM-maastojen ajan tasolle, joten tulosta voisi kuvitella tulevan ja vanhat ennätykset pitäisi heittää romukoppaan. Iskun pitäisi olla toki huipussaan kuukauden päästä Kuopiossa, kun SM-mitalien kohtalot ratkotaan.

Omassa elämässäni on tapahtumassa tässä lähikuukausina myös muita isoja asioita. Edessä on muutto hieman pohjoisemmaksi, Ouluun, jossa aloitan opinnot kauppakorkeakoulussa. Harjoitusolosuhteet ovat onneksi Oulussa kelpoluokkaa, jonka lisäksi seudulta löytyy aktiivinen juoksuporukka. Kaikenlaista mielenkiintoista sekä mukavaa on näin odotettavissa kilparadoilla sekä niiden ulkopuolella!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.