Hiljaa hyvä tulee

Odottavan aika on pitkä, sen sai jälleen kerran todeta. Kuitenkin piinaava odotus on nyt ohi, kun viime sunnuntaina tuli otettua ensimmäiset kunnon juoksuaskeleet seitsemään viikkoon. Ristiluu näyttäisi olevan nyt sellaisessa kunnossa, että se kestää jälleen juoksuharjoittelua. Sunnuntain 3km lenkin jälkeen olen nyt torstaihin mennessä juossut kolmena päivänä 6-8km mittaisia lenkkejä ja viikonloppuna olisi tarkoitus pari lenkkiä lisää juosta.

Kivut ovat selästä poissa, mutta juostessa selkä on edelleen kuitenkin hieman oudon tuntuinen; etenkin nyt alkuvaiheessa on siis oltava erittäin tarkkana selän tuntemusten kanssa ettei tule mitään turhia takapakkeja. Maltti on siis tulevina viikkoina valttia! Täten on siis pidettävä korvaavat harjoitteet mukana niin kevyempien kuin kovempienkin harjoitusten osalta. Jos paraneminen etenee aikataulussa, voi ensi viikolla kuitenkin koittaa jo ensimmäinen ”kovempi” juoksuharjoitus.

MRI-kuvaa ristiluusta, murtumalinja näkyy aikalailla selkeästi kuvassa.
MRI-kuvaa ristiluusta, murtumalinja näkyy aikalailla selkeästi kuvassa.

Vuosi sitten keväällä pääsin myös juuri viikkoa ennen SM-maastojuoksuja aloittamaan juoksemisen akillesjänneleikkauksen jäljiltä. Näin siis ne karkelot jäävät toista kertaa peräkkäin jo allekirjoittaneelta välistä. Harmi homma, sillä SM-maastoista on itseltä hyviä muistoja ja ne ovat kuitenkin eräänlaiset ”kevätkauden” pääkisat aina. Tarkoitus olisi kuitenkin tällä kertaa mennä paikan päälle Vantaalle seuraamaan kisoja ja kyllä siinä varmasti taas tekee pahaa katsoa kun muut painavat menemään. Ehkä ensi vuonna sitten, sillon olisikin jo vuoro siirtyä junnuista yleiseen sarjaan.

Tästä kuitenkin nyt jatketaan askel kerrallaan eteenpäin ja kohti kesän kisoja. Heinäkuun Tampereen nuorten EM-kilpailut ovat olleet jo useamman vuoden mielessä ja tämä tavoite uhkaa jäädä totetumatta, sillä rajat sinne olisi juostava kesäkuun loppuun mennessä, joten kova kiire tulee. Jos sinne en nyt kerkeä, niin katseet on käännettävä muihin loppukesän karkeloihin. Tämäkin toki edellyttää, että nämä meikäläisen lasiset jalat pysyisivät ehjinä. Pitää siis osata nauttia jokaisesta terveenä tehdystä lenkistä ja mennä maltillisin tavoittein eteenpäin.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.