Henkistä kovuutta etsimässä

SM-hallit vuosimallia 2015 on nyt takanapäin. Tampereelta oli kotiinviemisenä 3000m:n hopeinen mitali. Nimi oli myös tonnivitosen listoilla, mutta Norjan reissun jälkeen päätin jättää tuon matkan suosiolla juoksematta.

Kuva: Jarno Maimonen
Kuva: Jarno Maimonen

Sunnuntain juoksuun voi olla niin tyytyväinen kuin myös pettynyt. Tyytyväisyys tulee ensimmäisestä aikuisten hallimitalista sekä kilpailun viimeisestä 400 metristä. Pettymys taas juoksun totaalisesta pehmeydestä sekä voiton karkaamisesta kilpailun viime metreillä. Jos itselle kisasta ei hirveästi mitalia enempää käteen jäänyt, niin viihdettä se ainakin tarjosi katsojille loppuhetkiin asti!

Kuten monesti aiemmin, oli kilpailun keskivaihe jälleen minulle erittäin vaikea. En voi ymmärtää sitä, kuinka lähes aina homma sakkaa siellä, vaikka voimia lopussa sitten löytyykin. Henkistä heikkoutta/pahan olon sietämättömyyttä, mitälie onkaan, mutta siihen meni eilen todennäköisesti myös ensimmäinen Suomenmestaruus. Aivan fyysisessä ja henkisessä (=itseluottamus) huippukunnossa tuollaiset ”välikuolemat” on joskus tullut vältettyä, kuten esimerkiksi viime kesän Tampereen Eliittikisojen vitosella. Siellä pystyin omalla vedollakin pitämään välikilometreillä vauhtia. Sitä toki voi miettiä, että olen tällä hetkelläkin lähellä parasta tasoani ikinä, mutta silti tuollainen nyt jälleen kerran sitten tuli. En minä kovin huonossa hapessa voinut kisan aikana olla, jos viimeiset 400 metriä tulivat 57:ään sekuntiin (Välihuomiona kisan voittanut Ilari juoksi sen reiluun n. 58:aan). Tuollaiseen kyykkäämiseen nähden aika 8.14,69 on varsin hyvä, mutta siitäkin olisi sekunteja voinut rutistaa pois miehekkäämmällä esityksellä.

Siinäpä oli ne manailut ja nokka kohti uusia haasteita. Viime kirjoituksessa oli puhetta ”projektista”. Tämä häämöttää vajaan parin viikon päästä Hollannin Haagissa. Kyseessähän on toki siis puolimaraton. Haagiin lähden yhdessä Jyväskylän ”höylien” Mannisen Henrin ja Niemisen Jaakon kanssa. Hieman kokeilumielellä lähden matkaan ilman mitään suurempia aikatavoitteita, sillä hallikauden aikana puolimaratonille tähtäävä harjoittelu on jäänyt varsin vähiin. Se on kuitenkin tosiasia, että tulevaisuudessa matkat tulevat minulla pidentymään, joten olkoon tämä nyt ensipuraisu niistä kuvioista.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.