Hallikisojen korviketta

Posted

Kalenteri on näyttänyt helmikuuta jo hyvän aikaa, joten paikallaan lienee pieni katsaus vuoden 2017 alkupuoleen. Vuosi vaihtui siis Limingan Uudenvuodenjuoksun voitolla ja sen jälkeen harjoitukset ovat menneet nousujohteisesti ilman sen suurempia takapakkeja ja hyvä ”treenikunto” on alkanutkin viime viikkoina löytymään. Alkuperäisten suunnitelmieni mukaisesti hallissa en juokse (poislukien viime sunnuntaina juostu jänistely Oulussa), joten ylihuomenna torstaina testaan kilpailuvirettäni Pohjois-Irlannissa Armagh 5k -tiejuoksussa. Kyseessä on siis viiden kilometrin kisa aivan tämän pienehkön kaupungin ytimessä. Kilpailussa on historian saatossa ollut mukavasti suomalaisjuoksijoita ja tänä vuonna on minun vuoroni olla edustamassa sinivalkoisia värejä. Mukaan piti lähteä myös Mannisen Henri, mutta pienistä sairasteluista johtuen mies joutui reissun jättämään väliin. Pienenä detailina voitaneen mainita, että paras suomalaissuoritus Armaghissa on Jussi Utriaisen 3. sija vuonna 2008, aika tuolloin oli 14.01.

On mielenkiintoista nähdä mihin rahkeet omalta osaltani riittävät, sillä mukana on tasokas joukko juoksijoita Isosta-Britanniasta, Irlannista, Yhdysvalloista ja muualta Euroopasta. Hyviä päänahkoja olisi näin ollen tarjolla, jos tossu on miehellä yhtään syönnillään. Kilpailun laajasta tasosta kertoo paljon se, että esimerkiksi viime vuonna 66 miestä alitti 15 minuuttia. Suurta stressiä en kuitenkaan kilpailun suhteen ole ottanut ja lähden rennoin mielin matkaan. Oikeastaan Armaghin vitonen toimii hyvänä availuna ennen maaliskuun 5. päivänä juostavaa maantiekymppiä Manchesterin Traffordissa, jossa luvassa on nopea reitti sekä muutenkin tasokas kilpailu. Viime vuotisen Trafford 10k:n reitti oli mitattu 100 metriä liian lyhyeksi kalibroinnissa tapahtuneen virheen johdosta (aiheesta lisää tästä), joten tästä on toivottavasti viisastuttu tänä vuonna. Manchesteriä ennen suuntaan kuitenkin vielä leireilemään Italian Ostiaan, josta käsin käyn tuon kilpailun myös juoksemassa. Italiaan tulen näin ollen vielä palaamaan tuon Britannian mutkan jälkeen ja leireilen siellä hyvissä olosuhteissa maaliskuun puoleen väliin saakka.

Hommat etenevät näin ollen varsin suotuisissa merkeissä ja parin päivän päästä ollaan taas hieman viisaampia siitä missä liikutaan kilpailukunnon suhteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.