Flagstaffin väliraportti

Kolme viikkoa viiden viikon mittaisesta Flagstaffin leiristä alkaa olla takanapäin. Aika on rientänyt nopeasti ja reissun puoliväli on jo hyvän aikaa sitten ylitetty. Leiri on toistaiseksi mennyt suunnitelmien mukaan, eli mies on ehjänä. Ensimmäinen viikko meni vielä totutellessa, mutta toisella ja kolmannella viikolla on päästy jo melko mukavasti harjoittelun makuun.

Ensimmäiseen kovempaan viikkoon mahtui pari VK-treeniä sekä yksi vauhtileikittely. Toisella viikolla ohjelmassa oli VK, 200:set radalla Sedonassa sekä 500m:in mäkivedot. Tämä viikko menee sitten kevennellessä, ja tänään maanantaina on ollut jopa lepopäivä. Viimeinen kokonainen leiriviikko olisi tarkoitus sitten vetää hieman kovempaa ennen kuin paluu koti-Suomeen koittaa. Pikkuisen jos saisi vielä vähän harjoitustasoja nostettua alkuleiriin nähden, niin tilanne näyttäisi suhteellisen mukavalta.

grandcanyon1

Huonot harjoituspohjat ennen leiriä ovat johtaneet entistä tarkempaan sykkeiden ja yleisen vireen seurailuun. Tämän ansiosta suurimmilta probleemeilta näiden kanssa on vältytty. Ensimmäiset kovemmat harjoitukset eivät luonnollisestikaan olleet erityistä herkkua, mutta sekin puoli alkaa pikku hiljaa toimimaan paremmin. Kärsivällisyys on kuitenkin tässä(kin) asiassa päivän sana. Omasta kokemuksesta pystyn sanomaan, että vauhdit ja tekemisen helppous palaavat normaalitasolle melko nopeasti, kunhan vain pääsen harjoittelemaan säännöllisesti. Tämän viikon kevennysjakso ei varmasti tee kululle ja jaloille myöskään yhtään pahaa. Uskon, että ensi viikolla tekeminen näyttää jo huomattavasti paremmalta.

Flagstaff on antanut itsestään leiripaikkana erittäin positiivisen kuvan. Lenkkireittejä löytyy riittävästi, treenien ulkopuoliset asiat toimii mallikkaasti ja ilmatkin ovat kohtuullisen hyvät. Flagstaff tuntuu olevan amerikkalaisten ja monien muiden maiden huippujuoksijoiden suosiossa. Kovia nimiä tulee lenkkipoluilla vastaan harva se kerta. Ehdottomasti tällaiset tekijät antavat lisäboostia omiinkin harjoituksiin.  Viime viikolla tuli täytettyä lisäksi leirin pakollinen turistiosuus, sillä pienellä porukalla kävimme töllistelemässä Grand Canyonia. Pakko myöntää, että oli varsin vaikuttava kokemus. Jos joskus satutte täällä päin palloa liikuskelemaan, niin pitäisin tuota paikkaa aikalailla must see-kohteena.

Treenit jatkuvat kevyen viikon merkeissä. Toivottavasti trendi jatkaa vahvaa nousuaan, kuten myös kunto.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.