EM-kisat taputeltu

Posted
1016870_409254319194841_244519583_n
Kuva: European Athletics

EM-kymppi takana ja hieman kaksijakoiset ovat nyt tunnelmat. Itse kisa meni suhteellisen penkin alle, tuloksena 18. sija ja aika 31.10,56. Maaliin asti kaikesta huolimatta pääsin, vaikka keskeyttäminen kävi useampaan kertaan mielessä. Ei sitä lopulta kuitenkaan kehdannut hypätä sivuun, sillä kotiyleisö jaksoi kannustaa niin hienosti ja oli upea päästä ylipäänsä päästä kisoihin mukaan, heikosta suorituksesta huolimatta.

Ilmeisesti puolitoista viikkoa kahden kympin kisan välissä oli tällä kertaa liian vähän. Tiesin jo Jämsän kympin jälkeen, että tuollaisen huippujuoksun jälkeen kropan palautumisen kanssa tulee kiire, mutta en ole sillä mieltäni vaivannut. Lisäksi myös harjoittelupohjatkaan talvelta eivät ole ihan parhaimmat kevään harjoittelutauon jälkeen, joten sitäkin kautta voi tuo selittyä. Kuitenkin mieluummin nyt näin, että sain ylipäänsä juostua tuon kisarajan ja pääsin tänne kisoihin mukaan, kuin että en olisi rajaa juossut ollenkaan.

Kisassa itsessään tuntui jo parin kilometrin juoksun jälkeen, ettei tänään ole minun päivä ja juoksu tuntui huonolta. Vaikka vauhti oli minulle ihan sopivaa, niin kierros kierroksen jälkeen oli aina vaan vaikeampaa pysyä porukan mukana ja lopulta sitten siitä aloinkin jäämään. Puolimatkaan tullessa ei olisi fiilikset paljon erilaisemmat voineet olla verrattuna puolentoista viikon takaiseen, jolloin puolimatkassa aika oli aikalailla sama, mutta juoksu tuntui silloin sata kertaa paremmalta. Loppumatka olikin sitten vain kosmetiikkaa ja juoksentelin itseni maaliin asti. Sai siinä aitiopaikalta myös katsella taistelua euroopanmestaruudesta, jossa pidemmän korren vei Espanjan kaveri.

Tässä välissä voitimme myös SM-pronssia 4x1500m:n viestissä. Juoksu oli itseltäni oikein hyvä siellä ja aika oli omalla vedolla 3.56,1 eli alle oman ennätykseni. Kisan jälkeen sain melko voimakkaan allergisen reaktion, joka häiritsi vielä pari päivää kisan jälkeen. Eihän sitä koskaan tiedä oliko tuollakin jotain tekemistä eilisen juoksun vaisuuden kanssa, mutta ei se ainakaan hyvää tehnyt.

Nyt pitää katseet kääntää seuraavaksi kohti Vaasan Kalevan Kisoja. Alkuperäisten suunnitelmien mukaan ajatus olisi juosta sekä 10 000m että 5000m, mutta sitä pitää katsella sitten lähempänä itse kisoja. Ennen Vaasaa juoksen todennäköisesti ensi viikon sunnuntaina Lapinlahden eliittikisoissa 1500m ja sillon on mahdollisuus laittaa ennätys silläkin matkalla uusille lukemille, ainakin Joensuun perusteella pitäisi olla vara pudotella useampi sekunti. Ennen Lapinlahtea ehtii myös tehdä pari hyvää harjoitusta, mutta sitä ennen pitää ottaa nyt muutama päivä todella kevyesti ja palautella itsensä kympiltä.

 

One thought on “EM-kisat taputeltu

  1. Ei tiiä vaikka pääsis Ruotsi-ottelun kympille, kun Koririlla ei sinne ole pääsyä. Hyvä homma muuten kun hän veti Jämsässä nuorempien jäniksenä.
    Oli kyllä harmillisen vähän suomalaisia kestävyysjuoksijoita Tampereen joukkueessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.