Dullstroom

Posted

Täällä sitä ollaan nyt Etelä-Afrikassa, tarkemmin sanoen maan itäosissa, Dullstroom nimisessä kylässä. Toivuttuani flunssasta, joka pilasi Jyväskylän SM-hallit, juoksin toissa viikonloppuna nuorten SM-hallikilpailuissa 3000m kisan, josta saldona oli 4. sija. Tulos oli totta kai pienimuotoinen pettymys, koska mitali mielessä kisaan kaikesta huolimatta kuitenkin lähdin. Huonoille juoksijoille en hävinnyt ja kisa olikin kovatasoisin moneen vuoteen meidän ikäluokassa.

Kilpailu oli ensimmäiset kaksi kilometriä todella hidasvauhtinen, joten loppu tultiin sitten todella kovaa. Tämä sopi toki hieman lyhyempien matkojen miehille, joten tulos oli nyt tuollainen. Juoksu ei kuitenkaan ollut osaltani täysi farssi, kun ottaa huomioon, että olin ollut viikkoa ennen kisoja kuumeessa ja kisan aikaan olin edelleen hieman nuhainen. Lisäksi oma loppu oli kaikesta huolimatta melko hyvä (viimeinen km n. 2.39/aiemmat väliajat n. 2.59-5.53). Ehkä olisi vaatinut myös jonkin alimatkan kisan alle, jotta loppu olisi voinut tulla vielä paremmin. Loppuaika 8.31,82 oli tuohon alkuvauhtiin nähden oikein hyvä, ja kropassa olisi varmasti tasaisella vauhdilla ollut ainakin 8.25:n kunto. Homma on siis suhteellisen hyvällä mallilla jatkettaessa kohti kesää ja mikä tärkeintä, jalat ovat juoksukunnossa.

Etelä-Afrikkaan saavuimme tiistai-aamuna pitkän matkustamisen jälkeen. Meitä on täällä n. 10 suomalaisen juoksijan porukka sekä lisäksi valmentaja ja hieroja. Kelit ovat olleet hyvät ja sopeutuminen korkeaan ilmanalaan on vielä käynnissä. Itsellä ainakin sykkeet eivät ole täysin vielä tasoittuneet ja juoksu on välillä vähän tukkoista. Huomenna lauantaina olisi kuitenkin tarkoitus tehdä leirin ensimmäinen hieman kovempi harjoitus, 10km kiihtyvä reipas ja katsoa kuinka kroppa siihen reagoi.

Juoksureitit täällä Dullstroomissa ovat melko rajalliset, joten ainakin pidemmät kovat harjoitukset tullaan tekemään n. 30km päässä Belfastissa. Lisäksi juoksurataa täältä ei löydy, joten rataharjoitukset joutuu tekemään yli kahden tunnin ajomatkan päässä Pretoriassa. Itselläni olisi tarkoitus käydä siellä kaksi kertaa tämän leirin aikana. Koska matka on sinne suhteellisen pitkä, olemme siellä myös yötä, jottei rasitus menisi liian suureksi.

Leiri ei alkanut kovin mukavissa tunnelmissa, kun toisena yönä osan porukkaa kengät käytiin häikäilemättä varastamassa. Itse asun kaksikerroksisen talon toisessa kerroksessa, joten omat kengät olivat turvassa. Rosvot olivat tulleet talomme sisään hajottamalla ikkunan. Kyseessä oli melko pieni ikkuna, joten todennäköisesti rosvot olivat olleet lapsia. Nyt on kuitenkin saatu yövartija, joten toivotaan, että leiri jatkuu iloisemmissa ja turvallisimmissa tunnelmissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.