Dullstroom osa 2

IMG_0004_2
Belfastin nurmiradalla. Nurmea ei tässä vaiheessa vielä ollut ajettu.

Dullstroomin korkean paikan leiriä on ehtinyt kulumaan jo kolmisen viikkoa, ja viikon päästä pitäisi ollakin jo matkalla kohti Suomea. Keväällä 2013 lähtiessäni ”maitojunalla” kesken leirin pois, olin melko varma siitä, että en tänne enää palaisi uudestaan. Toisin kuitenkin kävi. Tällä kertaa leiri on edennyt mukavissa merkeissä, sillä harjoitukset ovat menneet hyvin ja kunto on kohoamaan päin. Näin tietysti täytyykin olla, kun tänne lähtiessä oltiin vielä melko lähtökuopissa.

Harjoittelu täällä on ollut meikäläisen normaalia peruskuntokauden tekemistä, eli kilometrien juoksentelua, höystettynä mm. 10-15km vauhtikestävyysharjoituksiin, 200m-vetoihin nurmiradalla sekä 2km maksimikestävyysvetoihin. Viikkokilometrit ovat asettuneet 150:n ja vajaan 170km:n välimaastoon. Hieman jäi syksyn ja alkutalven harjoittelut heikoiksi, joten pitää maltilla jatkaa vain pohjatyön tekemistä kesää kohden. Itse asiassa tilanne on tällä hetkellä varsin erinomainen, kun miettii sitä, että 2.5 kuukautta sitten makailin vielä leikkauspöydällä. Kroppa tuntuu huonosta alkutalvesta huolimatta valmiilta nykyiseen juoksumäärään ja tämän lisäksi saan nauttia treenaamisesta ilman suurempia kolotuksia. Harvinaista herkkua juoksijalle!

Yhteistreenit muiden leirillä olevien suomalaismenijöiden kanssa ovat toimineet todella hyvin, ja heistä on ollut suuri apu treeneissä. Tasoltaan porukka on aikalailla samanlaista, joten yhteisharjoittelusta on apua varmasti kaikille. Kavereilla täällä on selvästi tekemisen meininki päällä, ja uskonkin kesällä porukan juoksevan vielä kovaa.

Ensi sunnuntaina on siis aika paluun Suomeen, ja sitä ennen pitäisi vielä hieman jaksaa treenailla. Näillä näkymin hallikausi aukeaa 4.2. Vaasan Botnia Gamesin 3000m:llä, jos hommat menevät siihen saakka niinkuin pitääkin.

One thought on “Dullstroom osa 2

  1. Upeaa kuulla Arttu, että leirisi on sujunut noin hienosti. Uskon, että ensi kesänä ennätyksesi paukkuvat komeisiin lukemiin.
    Terveisin: Kestävyysjuoksufani Matti Halmeaho

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.