Mietteitä ennen talven ensimmäistä ulkomaanleiriä

Ensi maanantaina allekirjoittanut starttaa talven ensimmäinen ulkomaanleiri Portugalissa. Reissu tuleekin hyvään aikaan, sillä kelit Suomessa alkavat olla melko talviset. Leirille näyttäisin pääsevän mukavassa myötätuulessa, sillä harjoittelun makuun on päästy suhteellisen mukavasti jo. Tämän kauden teeman mukaisesti määrillä ei ole mässäilty, mutta säännöllisesti olen päässyt nyt juoksemaan. Jatkuva kilometrien tuijottelu on jäänyt vähiin, ja tässä on nyt lähinnä vain nautiskeltu juoksemisesta. Leirillä kuitenkin hieman voi juoksumäärät lisääntyä, mutta suuret kilometripiikit jäävät tekemättä.

Monte Gordossa tulen viettämään viisi viikkoa, jonka jälkeen suunnitelmissa olisi juosta jokunen hallikilpailu helmikuun aikana. Hallikauden huipentaa SM-kilpailut nykyisessä kakkoskotikaupungissani eli Rovaniemellä. Kilpailuiden alle 200-metrinen ratakin on kertaalleen jo testattu tänä talvena.

Portugalissa on jälleen kerran tarjolla runsaasti harjoitteluseuraa, sillä sinnepäin suuntaa tänäkin talvena moni suomalaisjuoksija. Suurin joukko saapuu vasta joulun jälkeen, joten alkuleiri mennään hieman pienemmällä porukalla. Ensimmäiselle viikolle olisi kuitenkin tarjolla aktiviteettiä kilpailun muodossa, sillä läheisessä Taviran kaupungissa järjestetään Sao Silvestre de Santa Luzia-niminen maantiekilpailu. Kilpailuthan ovat tunnetusti hyviä kovia harjoitteita, joten näillä näkymin suuntaan tuonne juoksemaan. Lisäksi loppiaisviikonloppuna on perinteisesti on järjestetty Farossa katujuoksu, jossa on ollut paljon suomalaisia juoksemassa. Mahdollisesti tuokin kisa on allekirjoittaneen kisakalenterissa.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.